Kako instalirati TikTok na kompjuteru i laptopu

TikTok je trenutno u velikom bumu, svi mladi ga imaju, ali trenutno ova socijalna mreža je dostupna samo preko telefona. Međutim, postoje nekoliko načina kako koristiti ovu aplikaciju na računaru, u ovom vodiču ću vas sprovesti kroz većinu i naučićete kako instalirati tiktok na kompjuteru ili laptopu.

Aplikaciju TikTok na računar možete instalirati na nekoliko načina, najpoznatiji su korišćenjem emulatora ili dodavanje ekstenzije za veb pregledač. Sprovešću vas kroz proces instalacije TikTok-a na ove načine. Pogledajmo koji je bolji način za korišćenje TikTok-a na računaru.

Način korišćenjaPravljenje novog profilaLajkovanje videaPraćenje drugih profilaSlanje porukaOtpremljivanje svojih videaPravljenje videa u aplikacijiDirektno skidanje videa
BlueStacks emulatorDADADADADADANE
LDP emulatorDADADADADADANE
Google Chrome ekstenzijaNEDADADADANEDA
AndY AndroidDADADADADADANE

Iz tabele možemo da vidim da je korišćenje TikTok-a na računaru preko ekstenzije ograničeno, ali ako želite samo da gledate TikTok videe, onda je to najlakši način. Nakon nekoliko dana korišćenja TikTok-a preko svih opcija, rekao bih da je LDP emulator ostavio najbolji utisak na mene.

Kako koristiti TikTok aplikaciju na računaru preko BlueStacks emulatora?

BlueStacks je jedan od najpouzdanijih emulatora na svetu. Većina ljudi ga koristi za igrice, ali on ima i druge primene. Na primer ja preko njega koristim WhatsApp na kompjuteru i mislim da može da bude odličan za TikTok isto.

Korak 1: Otvorite gugl na vašem internet pretraživaču i ukucajte BlueStacks u pretrazi.

Korak 2: Otvorite sajt BlueStacks-a i skinite aplikaciju klikom na zeleno dugme Download BlueStacks 4.

Veb stranica BlueStacks-a

Postoji i verzija 5 koju vam ne preporučujem jer je još uvek u probnoj fazi, pa može doći do raznih bagova. Ukoliko ovo čitate u trenutku kada je verzija 5 izašla iz probne faze onda se slobodno opredelite za nju.

Korak 3: Kada ste skinuli fajl za instalaciju, pronađite ga u folderu gde vam se obično preuzimaju fajlovi i pokrenite instalaciju.

Korak 4: Kliknite na dugme Install now.

Korak 5: Nakon instalacije aplikacija će se sama pokrenuti, i tražiće da se prijavite preko vašeg Google Play naloga. Kliknite na dugme Sign In i prijavite se uz pomoć vašeg mejla.

Korak 6: Nakon što ste se ulogovali na vaš Google Play nalog u pretrazi ukucajte TikTok i preuzimite aplikaciju.

Korak 7: Kada se aplikacija instalira pojaviće vam se TikTok ikonica na početnom ekranu, klikom na nju možete pokrenuti TikTok.

Korak 8: Kao i na telefonu, kada prvi put otvorite aplikaciju, TikTok će tražiti od vas da se prijavite na vaš nalog ili da napravite novi.

Korak 9: Kada se uspešno prijavite na vaš nalog, možete kada hoćete da uživate na TikTok-u i na vašem računaru.

TikTok aplikacija preko BlueStacks-a

Kako koristiti TikTok na računaru bez BlueStacks-a i drugih emulatora?

Iako ovaj način ne preporučujem, ukoliko samo želite da pratite i gledate TikTok videe, onda je ovo najbolje za vas. Imajte na umu da ponekad zna da zabaguje kada ste prijavljeni na svoj tik tok profil. Prednost kod ovog načina je da ako vam se neki video baš svidi možete da ga skinete i sačuvate na svoj računar.

Korak 1: Otvorite gugl na vašem Google Chrome pretraživaču.

Korak 2: Ukucajte Chrome Web Store i otvorite prvi link koji vam izađe.

Korak 3: Kada uđete na stranicu chrome veb-prodavnice u meniju koji se nalazi u gornjem levom uglu za pretragu kucajte i izaberite TikTok.

Guglova veb prodavnica

Korak 4: Izaberite klikom bilo koju Web TikTok ekstenziju i dodajte je na vaš veb pregledač.

Web TikTok ekstenzija

Korak 5: Kliknite na Add extension i sačekajte da se ekstenzija instalira.

Korak 6: Sada ćete u gornjem desnom uglu Chrome pregledača videti ikonicu za ekstenzije, kliknite na nju i otvorite Web TikTok ekstenziju.

Korak 7: Sada možete nastaviti koristiti TikTok preko računara.

Kako koristiti TikTok preko LDP emulatora?

Korak 1: Otvorite gugl u vašem pretraživaču i u pretrazi ukucajte LDP emulator. Otvorite prvi link koji bude na vrhu.

Korak 2: Kada ste ušli na sajt LDPlayer-a kliknite na dugme Download LDPlayer.

Veb stranica LDPlayer-a

Korak 3: Kada ste skinuli instalaciju, potrebno je instalirati LDPlayer, pronađite gde vam se skinuo instalacioni fajl i duplim klikom na ikonicu pokrenite instalaciju.

Korak 4: Kada se instalacija pokrenula kliknite na dugme Install.

Korak 5: Sačekajte da se aplikacija instalira. Nakon uspešne instalacije iskočiće vam ova poruka. Pokrenite aplikaciju klikom na dugme Start.

Korak 6: Sada je potrebno instalirati TikTok aplikaciju. Pronađite i kliknite gore na Search games, i nakon toga ukucajte TikTok u pretragu.

Korak 7: Izaberite TikTok aplikaciju i otvoriće vam se ovakva stranica. Idite desno na dugme Install.

Korak 8: Potrebno je da se prijavite na vaš gugl nalog, tačnije na Play Store nalog. Kliknite na Sign In i prijavite se.

Kada se uspešno prijavite preko vašeg Google Play naloga moćićete da skidate aplikacije sa Play Store-a i da ih instalirate u LDPlayer.

Korak 9: Pošto smo u LDPlayer već kliknuli na instalaciju TikTok-a, nakon što se prijavite na Google Play nalog automatski će vam otvoriti stranicu TikTok-a. Kliknite na Install i instalirajte TikTok aplikaciju.

Postoji mogućnost da vam vam izbaci grešku da nije dozvoljeno korišćenje u državi u kojoj se nalazite. To je zato što je lokacija na LDPlayeru automatski podešena na Ameriku u kojoj je TikTok zabranjen i banovan (barem u trenutku pisanja ovog tutorijala). Ako vam izađe ovo pratite korake ispod kako bi završili instalaciju TikTok-a.

Kako popraviti ovo?

Korak 1 za popravku: Otvorite na vašem računaru internet pretraživač i kucajte u guglu TikTok Play Store.

Korak 2 za popravku: Otvorite Play Store i u pretrazi pronađite TikTok.

Korak 3 za popravku: Kada ste pronašli TikTok stisnite desno dugme Instaliraj (Install). Ne zaboravite da morate biti prijavljeni na vaš Play Store nalog, ako niste prijavljeni obavezno se prijavite.

Korak 4 za popravku: Play Store će vas pitati na kom uređaju želite da instalirate TikTok, izaberite LDPlayer uređaj, ako ne znate ime uređaja to možete proveriti na Settings u LDPlayer-u.

Nakon što ste izabrali uređaj na koji želite da instalirate TikTok aplikaciju, čim se taj uređaj poveže na internet automatski će se skinuti TikTok. U ovom slučaju će početi odmah jer je LDPlayer uvek povezan na internet.

Kako proveriti ime LDPlayer uredjaja ukoliko ga ne znate?

Za početak kada uđete u LDPlayer, kliknite na crtice koje se nalaze u gornjem desnom uglu ili na točkić desno.

Nakon toga je potrebno da kliknete na Settings.

Kada uđete u podešavanja kliknite na Model. Kao što vidite moj model LDPlayera je samsung SM-G977N. Tako da ćemo u koraku 4 za popravku izabrati taj uređaj kako bi instalirali TikTok.

Kada smo to popravili, vratićemo se u LDPlayer kako bi nastavili sa ovim tutorijalom.

Kako koristiti TikTok preko LDP emulatora? (Drugi deo)

Okej, malo smo skrenuli sa teme ali hajde da se vratimo na korak 10.

Korak 10: Nakon sto smo uspešno instalirali aplikaciju TikTok kliknućemo na nju kako bi je pokrenuli.

Korak 11: Pošto smo prvi put pokrenuli aplikaciju, pitaće nas da li želimo da napravimo TikTok nalog ili da koristimo postojeći. Napravite novi nalog ili se prijavite ako ga već imate.

Korak 12: Kada se uspešno prijavite, aplikacija će se rotirati i izgledaće ovako. Imaćete sve funkcije kao i preko telefona.

Kako instalirati TikTok na kompjuter preko Andy Emulatora?

Korak 1: Otvorite gugl na vašem internet pretraživaču i ukucajte Andy Android u pretrazi i otvorite prvi link koji vam izađe.

Korak 2: Na sajtu koji ste otvorili spustite se malo ispod i pronađite zeleno dugme Download. Kliknite na njega kako biste pokrenuili skidanje.

Veb stranica Andy Android emulatora
Stranica nažalost ima puno reklama sa lažnim dugmetom za skidanje, gledajte pažljivo da kliknete na odgovarajuće dugme.

Korak 3: Ukoliko vam se ne skine automatski, izaberite mesto na kojem želite da se sačuva instalacija Andy Android Emulatora.

Korak 4: Nakon što se instalacija skine, potrebno je instalirati Andy Android, duplim klikom kliknite na ikonicu instalacije koja vam se skinula.

Korak 5: Kada vam se instalacija pokrene, kliknite na Next i onda zatim na Accept and Install.

Korak 6: Nakon instalacije, sačekajte neko vreme da se Andy emulator automatski pokrene.

Korak 7: Kada se Andy pokrenuo, otvorite Play Store.

Korak 8: Potrebno je da se preko vašeg gugl naloga prijavite na Play Store. Kliknite na Sign In i prijavite se.

Korak 9: Kada se prijavite, u pretrazi ukucajte TikTok i instalirajte aplikaciju.

Korak 10: Kada se TikTok instalirao kliknite na Open.

Korak 11: Sada treba samo da se prijavite na vaš TikTok profil ili da napravite nov profil. I kada to odradite možete da nastavite da koristite TikTok na kompjuteru.

Zašto koristiti TikTok preko kompjutera ili laptopa?

Postoje oni koji se pitaju zašto bi koristili TikTok na računaru kad već imaju telefona i postoje oni drugi koji znaju zašto morate imati TikTok na vašem kompjuteru ili laptopu. Ukoliko želite da se ozbiljno posvetite TikTok-u i da imate bolje videe od ostalih morate koristiti računar za editovanje. Obični TikTok efekti nisu dovoljni ako želite da se izdvojite, zato najpopularniji TikTokeri koriste programe kao što su Sony Vegas za editovanje svojih videa. Da ne bi gubili vreme na prebacivanje sa svog kompa mogu direktno da izbace videe na TikTok kao da su na telefonu. Još jedna prednost ako koristite TikTok na računaru je da možete brzo i lako da skinete bilo koji video. Postoji verovatno još mnogo drugih razloga da instalirate TikTok na kompjuteru ili laptopu, ukoliko čitate ovo sigurno imate i vi svoj razlog.

I došli smo do samog kraja ovog tutorijala, nadam se da vam je ovaj tekst pomogao da naučite kako instalirati TikTok na kompjuteru i pronađete najbolji način za to na osnovu vaših potreba.