Kako skinuti TikTok video bez vodenog žiga (watermarka)

Trenutno najpopularnija aplikacija među zumerima je TikTok, društvena mreža koja je napravila pravi haos na internetu. Neverovatni algoritam ove kineske aplikacije uvek pronađe zanimljiv sadržaj koji odgovara vašim interesovanjima. Ako koristite TikTok, verovatno vam se desilo da naiđete na neki video koji je toliko dobar da želite da ga skinete na vaš telefon (ili čak i računar).

TikTok je mislio o tome i zato u okviru aplikacije postoji dve opcije da sačuvate sadržaj koji vam se svidi. Prva opcija je preuzimanje direktno u galeriju vašeg telefona pomoću “Save video” opcije, ali će TikTok nalepiti glupi vodeni žig koji se pomera tokom celog videa. Druga opcija koju nude je da sačuvate video u “Favorite”, ali tad imate pristup videima samo u okviru aplikacije. Ukoliko želite da znate bolji način kako skinuti tiktok video bez watermarka na vaš telefon ili kompjuter pročitajte u nastavku.

TikTok video bez oznaka odnosno vodenog žiga (watermarka) možete skinuti na više načina, najbolje rešenje zavisi od uređaja koji koristite. Najlakši način je korišćenje online softvera za preuzimanje sadržaja, ali oni neće raditi za sve mobilne telefone, tablete i računare. Proći ćemo kroz različite načine za preuzimanje TikTok videa bez watermarka, tako da možete da izaberete koji vama najviše odgovara.

Infografik 4. načina kako da dobijete TikTok video bez watermarka

Na grafici možete da vidite četiri najbolja načina da dobijete TikTok video bez watermarka. Postoje i druge metode, kao što su kropovanje videa ili “live photo” opcija, ali mi ovde želimo da dobijemo ceo video sa zvukom i odličnim kvalitetom.

Pažljivo pročitajte uputstvo dole ukoliko planirate da skidate TikTok videe. Takođe, poslednji način je za one koji žele da obrišu watermark sa nekog videa koji su već odavno skinuli.

Da li je potrebno da imate TikTok nalog da skinete tuđi video?

Ukratko, da bi preuzeli neki video nije potrebno da imate svoj profil. Pre je TikTok zahtevao registraciju naloga kako biste koristili njihovu aplikaciju na telefonu, ali od nedavno su to promenili. Ali ako želite da skinete neki video koji se nalazi na privatnom profilu onda morate da pratite tu osobu i samim tim da budete registrovani.

Kako preko telefona skinuti TikTok video bez watermarka?

Pronašli ste neki kul mim ili smešan snimak na TikTok-u i želite da ga skinete na vaš telefon? Naravno želite da bude bez logo-a, oznaka i žiga. U tom slučaju imate dve opcije:

  • Koristite online softver preko vašeg internet pregledača (Chrome, Safari, Samsung Internet itd.)
  • Instalirate i koristite posebnu aplikaciju koja služi za skidanje

Lično bih vam preporučio da koristite prvu opciju. Lako je da se instalira dodatna aplikacija preko koje će te moći da skidate TikTok videe jednim klikom, ali sve takve aplikacije imaju nenormalan broj reklama. Znači, svaki put kada hoćete da skinete neki video iskočiće vam neki oglas. Tako da izaberite drugu opciju samo ako vam ne smetaju dosadne reklame (ili nećete često da skidate tiktokove). Ukoliko koriste iPhone preskočite ovo i pronađite dole posebno uputstvo za vas, deo koji sledi je za android korisnike.

Opcija 1: Sajt za skidanje TikTok videa bez watermarka (online softver)

Ova opcija funkcioniše tako što koristite softver koji se nalazi online na nekom sajtu. Prednost je to što ne morate da skidate i instalirate nikakvu dodatnu aplikaciju na vaš telefon. Potreban vam je samo link TikTok videa koji želite da skinete i u par koraka ga možete preuzeti. Postoji dosta različitih sajtova koje možete koristiti, ali dva najbolja i najpouzdanija su SaveTT i SnapTik.

Korak 1: Ako već niste, pronađite TikTok video koji želite da preuzemete i pritisnite ikonicu “Share” za deljenje u donjem desnom uglu. Prikazaće vam sve dostupne opcije deljenja. U okviru podmenija “Share to” pronađite i pritisnite ikonicu “Copy link”. Sada ste dobili url link koji vodi do videa koji želite da skinete. Možda vam ova opcija neće biti na prvom mestu, ako ne možete da pronađete ikonicu povucite na desno u okviru podmenija.

Lokacija strelice za deljenje TikTok videa
Kliknite na “Share” strelicu
Kopiranje linka videa u memoriju telefona
Kliknite na “Copy link”

Korak 2: Otvorite veb pregledač na telefonu i idite na sajt SaveTT.cc.

Veb stranica za skidanje TikTok videa bez watermarka

Korak 3: Ubacite link TikTok videa koji želite da skinete u belo polje i kliknite na dugme “Search”. Sajtu je potrebno nekoliko sekundi da analizira URL videa.

Polje na sajtu gde treba da ubacite link videa
Kliknite na belo polje i zadržite prst dok vam se ne pojavi opcija nalepi (paste).

Korak 4: Učitaće vam se TikTok video čiji ste link ubacili. Kliknite na “Download” kako biste ga skinuli na vaš telefon.

Izgled dugmeta preko kojeg će te skinuti TikTok video
Ovde kliknite da skinete TikTok video bez watermarka

Mala napomena: Na sajtu ponekad ima dosta oglasa, tako da pazite koje je pravo dugme za preuzimanje.

Opcija 2: Aplikacija za skidanje TikTok videa bez watermarka

Ukoliko ste od onih ljudi koji više vole da imaju na svom telefonu instaliranu aplikaciju preko koje možete da skinete bilo koji TikTok video onda je ovo opcija za vas. Preuzimanje samih videa je nešto brže nego preko sajta, ali kao što sam napomenuo loša strana su reklame. U moru mobilnih aplikacija koje postoje, najviše se izdvaja SnapTik.

Korak 1: Pronađite i kopirajte link TikTok videa koji želite da skinete. Ako ne možete da se snađete, ovo smo objasnili detaljnije gore kod prve opcije. Ukratko, pritisnite na ikonicu “Share” u donjem desnom uglu videa i odaberite “Copy link”.

Korak 2: Instalirajte aplikaciju na vaš telefon. Uđite u Play prodavnicu (Play Store) i u pretrazi kucajte “SnapTik”. Zatim kliknite na prvi rezultat, i onda na “Instaliraj” (Install).

Android aplikacija za skidanje TikTok videa
Najveća prednost ove aplikacije što je jednom instalirate i posle uvek možete da skidate TikTok-ove

Korak 3: Pokrenite SnapTik aplikaciju. Čim uđete video čiji ste link kopirali će biti spreman za skidanje. U podešavanjima aplikacije možete čak i da namestite da automatski skida TikTok video.

Korak 4: Kliknite na “NO WATERMARK” da preuzmete video. U nekim slučajevima vam pusti reklamu da odgledate pre skidanja, ali obično odmah skine.

Opciju koju treba da izaberete kako biste skinuli video
Ukoliko vam se ne učita automatski, gore imate polje da sami ubacite link videa
Dozvole aplikaciji za pristup skladištu
Prvi put kad budete koristili aplikaciju telefon će vam tražiti dozvolu

Pomoću SnapTik aplikacije možete ako hoćete da skinete i samo audio zvuk TikTok videa ili samo cover (početnu sliku).

Uspešno skinut TikTok video bez watermarka

Kako preko kompjutera skinuti TikTok video bez watermarka?

Koristite TikTok na kompjuteru ili laptopu, i želite da skinete neki video? Ili hoćete samo da imate sačuvan neki TikTok bez watermarka na računaru? Ovo su najbolji načini:

  • Online softver, preuzimanje preko internet pregledača (Chrome, Edge, Firefox, Safari i svi ostali)
  • Browser ekstenzija, dodatak internet pregledaču koja vam omogućava preuzimanje bilo kojeg TikTok videa

Ako želite da skinete samo jedan ili par videa onda je možda najbolje da se opredelite za online softver. Browser ekstenzija je za one koji žele da uvek mogu brzinski da skinu neki video, koji često skidaju i koji žele da preuzimu više TikTok videa odjednom.

Opcija 1: Skidanje TikTok videa na kompjuter preko sajta (online softver)

Identično radi kao i na telefonu, koristimo softver koji se nalazi na sajtu. Ne morate da instalirate dodatne programe na računar. Potreban vam je samo link TikTok videa i preko sajta će te ga preuzeti sa zvukom bez ikakvog logoa i watermarka.

Korak 1: Kopirajte link videa koji hoćete da skinete. Ako želite to da uradite preko računara, pronađite video i kliknite ikonicu “Share” i zatim na “Copy link”.

Kopiranje linka za TikTok video
Možete i da kopirate link tako što uđete u video, svejedno je

Korak 2: Idite na sajt SaveTT.cc.

Deskop verzija sajta za skidanje TikTok videa bez watermarka

Korak 3: Ubacite link TikTok videa u belo polje i kliknite na dugme “Search”.

Polje u sajtu gde treba da nalepite link TikTok videa
Desni klik na mišu pa paste ili ti nalepi

Korak 4: Kliknite na dugme “Download” ispod dela za format.

Prikaz gde da kliknete da preuzmete TikTok video

Video bez vodenog žiga će se skinuti na vaš računar u folderu “Downloads”. Preko sajta SaveTT možete ako želite i da skinete samo audio zvuk (promenite format u “MP3“).

Opcija 2: Browser ekstenzija za skidanje TikTok videa bez watermarka

Ako često koristite TikTok na računaru i želite da kada naiđete na neki zabavni klip da imate odmah dugme za preuzimanje ovo je opcija za vas. Preko ekstenzije možete da skidate i više videa odjednom (ili čak i sve videe sa nekog profila).

Da preuzmete TikTok video zapise bez watermarka na kompjuter, pratite sledeće korake:

Korak 1: Otvorite gugl na vašem Google Chrome pretraživaču.

Korak 2: Ukucajte “Chrome Web Store” i otvorite prvi link koji vam izađe.

Gugl veb prodavnica

Korak 3: Kada uđete na stranicu u meniju za pretragu koji se nalazi u gornjem levom uglu kucajte i izaberite “TikTok Downloader”.

Pretraga gugl veb prodavnice

Korak 4: Izaberite klikom bilo koju ekstenziju za skidanje TikTok videa. Sve funkcionišu isto, tako da nije bitno koju izaberete.

TikTok downloader ekstenzije na guglovoj prodavnici

Korak 5: Kliknite na “Add to Chrome” da dodate ekstenziju na vaš pregledač. I zatim idite na “Add extension” i sačekajte da se ekstenzija instalira.

Dodavanje ekstenzije za skidanje TikTok videa bez watermarka
Dodajte ekstenziju na Google Chrome
Instaliranje ekstenzije za skidanje TikTok videa bez watermarka
Instalirajte ekstenziju na Google Chrome

Korak 6: Sada možete da odete na TikTok i videćete da imate dugme sa skidanje u gornjem levom uglu svakog videa.

Izgled dodatka za skidanje videa na desktop verziji TikTok-a
Kliknite na “Single Download” da preuzmete TikTok video

Postoji dosta ekstenzija tako da možda pronađete i neku sa više opcija. Konkretno ova, Tikrank nudi skidanje videa bez watermarka, sa njim ili samo audio. Takođe možete da obeležite i do šest videa i skinete ih u isto vreme.

Kako skinuti TikTok video bez watermarka na iPhone?

Apple ima posebnu bezbednosnu politiku i tako otežava da normalno skinete videe, muziku ili filmove na iPhone kao što to možete na Android telefonu. Verovatno ste već svesni tih problema, ali postoji način kako skinuti video sa TikTok-a bez logoa i žiga.

Da biste preuzeli TikTok video na vaš iPhone, imate dve opcije:

  • Koristeći “Download Manager”, radi za iOS 13+ operativni sistem
  • Koristeći “Readdle”, radi za iOS 12 operativni sistem

Postoji i treća opcija kroz koju nećemo prolaziti u ovom vodiču jer nije besplatna. U pitanju je TikExpert aplikacija koja se plaća oko 5 dolara mesečno.

Opcija 1: Skidanje TikTok videa na iPhone sa iOS 13+?

Apple je uveo puno noviteta za iOS13, jedna od promena je novi menadžer preuzimanja (Download Manager) koji je povezan sa Safari-jem. Možete direktno skidati fajlove preko internet pregledača. I imate pristup preuzetim fajlovima preko aplikacije “Datoteke” (Files) na vašem iPhone-u ili iPad-u.

Korak 1: Pronađite TikTok video koji želite da skinete i kopirajte link videa. Kliknite na ikonicu “Share” u donjem desnom uglu videa i prikazaće vam se opcije deljenja. Kliknite na ikonicu “Copy link”.

Lokacija strelice za deljenje TikTok videa na iPhone telefonu
Kliknite na strelicu
Kopiranje linka videa u memoriju telefona na iPhone telefonu
Kopirajte link TikTok videa

Korak 2: Otvorite Safari na vašem iPhone-u i idite na sajt SaveTT.cc.

Veb stranica za skidanje TikTok videa bez watermarka na Safari pregledaču

Korak 3: Ubacite link videa koji ste kopirali u belo polje i kliknite na dugme “Search”.

Polje na sajtu gde treba da ubacite link videa
Kliknite na polje i zadržite prst dok vam se ne pojavi opcija nalepi (paste)

Korak 4: Kad sajt pronađe TikTok video kliknite na “Download” kako biste ga skinuli na vaš iPhone.

Opciju koje treba da izaberete kako biste skinuli TikTok video
Kliknite “Download” na sajtu da preuzmete TikTok video
Safari potvrda da želite da skinete fajl
Kliknite opet “Download” u prozoru koji vam iskoči

Korak 5: Videćete ikonicu za preuzimanje u gornjem desnom uglu pregledača, kliknite na nju da biste otvorili folder u kome se nalazi video koji ste upravo skinuli.

Safari podešavanja nakon skidanja videa
Kliknite na lupicu kod TikTok videa

Korak 6: Pritisnite i držite prst na TikTok videu i pojaviće se meni sa opcijama. Kliknite na dugme “Share”.

Menadžer preuzimanja na iPhone telefonu
Pronađite i izaberite opciju Share

Korak 7: Izaberite opciju “Save Video” da biste sačuvali video u svojoj galeriji telefona.

Opcija da sačuvate TikTok video u iPhone galeriji

TikTok video bez watermarka je sada potpuno skinut na vaš iPhone i nalazi se u galeriji. Apple je malo zakomplikovao preuzimanje, ali vredi odraditi par koraka više da dobijete video bez logoa, oznaka i žiga.

Opcija 2: Skidanje TikTok videa na iPhone sa iOS12?

Ovo je rešenje ako hoćete da skinete neki TikTok video bez watermarka na iPhone, a još uvek imate iOS12 na svom Apple uređaju. Ili prosto imate nešto stariji iPhone telefon.

Korak 1: Kopirajte link TikTok videa koji želite da preuzmete. Pritisnite na ikonicu “Share” u donjem desnom uglu videa i odaberite “Copy link”. Ovaj korak je isti kao i kod prve opcije, tako da ako ne možete da se snađete imate gore slike i objašnjenja.

Korak 2: Instalirajte aplikaciju “Documents by Readdle“. Uđite u Apple Store, zatim u pretrazi ukucajte ime aplikacije i preuzmite.

iPhone aplikacija za dokumenta
Ovako izgleda aplikacija

Korak 3: Otvorite aplikaciju “Documents by Readdle”. Na dnu imate meni, u njemu kliknite na ikonicu koja izgleda kao plavi kompas.

iPhone aplikacija za dokumenta i preuzimanje
Kada kliknete na kompas otvoriće vam se internet pregledač

Korak 4: Idite na sajt SaveTT.cc.

iPhone sajt za skidanje TikTok videa bez watermarka

Korak 5: Ubacite u belo polje link TikTok videa koji ste kopirali i kliknite na “Search“.

Polje na sajtu predviđeno za link TikTok videa koji želite da skinete
Stavite prst na polje i zadržite dok vam se ne pojavi opcija nalepi (paste)

Korak 6: Kliknite na “Download” da skinete TikTok video na vaš iPhone.

Opcija koju treba da kliknete da biste skinuli TikTok video na iPhone

Korak 7: Promenite ime fajla ako želite i kliknite na dugme “Done” da biste završili skidanje videa.

Preuzimanje TikTok videa u aplikaciji za datoteke
Ovde možete da promenite ime TikTok videa

Korak 8: Kliknite na ikonicu u donjem meniju koja otvara sva preuzimanja. Zatim pronađite TikTok video i kliknite na lupicu koja se nalazi pored.

Otvaranje TikTok videa i fajlova koji su skinuti
Kliknite ovde da otvorite karticu sa skinutim fajlovima
Kartica sa skinutim TikTok videima
Ne treba da kliknete dugme dole “Save…” već lupicu pored videa

Korak 9: Kliknite na tri tačkice kod TikTok videa.

Ulazak u iPhone opcije za čuvanje preuzetih fajlova

Korak 10: Izaći će vam opcije, pronađite i kliknite na “Share”.

Iphone opcije za čuvanje skinutih TikTok videa

Korak 11: Kliknite na “Save Video” da biste sačuvali video u svojoj galeriji.

Prebacivanje skinutog TikTok videa u galeriju iPhone telefona

Ako ste ispratili sve korake, uspešno ste skinuli TikTok video i on se sada nalazi u galeriji vašeg iPhone-a.

Kako ukloniti watermark iz TikTok videa?

Naišli ste na neki fenomenalan TikTok video i već ga imate skinutog, ali sa vodenim žigom? Ako nećete ponovo da ga preuzimate postoji par načina da uklonite oznake (watermark) sa videa.

Sa TikTok videa možete ukloniti watermark i sve oznake koristeći programe za obradu rasterske grafike. Nije uopšte komplikovano, iako tako zvuči. Ovi programi se mogu koristiti i na telefonu.

Ne bih vam preporučio da uklanjate watermark preko ovoga sami jer nećete dobiti savršen video. Tako da ako postoji mogućnost da opet skinete taj TikTok video, pročitajte iznad u tekstu kako da to odradite na pravi način. Ali ako baš morate, ovo su opcije:

  • Uklanjač vodenog žiga
  • Isecanje (kropovanje) videa

Za obe opcije je potrebno koristiti neki video editor, u nastavku pročitajte koji su najbolji za uređaj koji koristite.

Brisanje TikTok watermarka pomoću video editora na Android telefonu:

Preuzmite i instalirajte “Video Eraser” ako želite da uklonite vodeni žig ili logo iz bilo kog videa preko telefona. Možete u par klikova da obrišete TikTok watermark. Kada uđete u aplikaciju izaberite opciju “Remove Watermark” i onda obeležite deo gde je logo.

Rezultati brisanja watermarka iz TikTok videa
Pre i posle korišćenja aplikacije

Kao što vidite TikTok video nije baš savršen, deo gde je bio logo je malo mutniji. Ovakve rezultate možete očekivati i kod drugih uređaja.

Brisanje TikTok watermarka sa već preuzetog videa na iPhone-u:

Korisnici Apple iPhone-a takođe mogu da uklone vodeni žig ili logo sa TikTok videa koristeći video editore. Kod Apple-a je mali problem što se većina dobrih aplikacija plaća, ali sam našao jednu koja je dobra i besplatna. Photo Retouch : Remove Objects treba da pronađete na App Store-u i instalirate.

Nek vas ne buni ime, iako se zove “Photo Retouch” radi i za video zapise. Obeležite samo deo na videu gde se nalazi vodeni žig i aplikacija će pokušati da ga obriše. Morate malo biti spretniji sa prstima, jer TikTok logo i nije tako veliki kao što se čini.

Brisanje TikTok watermarka pomoću video editora na računaru:

Nije tajna da su kompjuteri superiorniji u odnosu na telefone u mnogo čemu. Pa tako je i kod brisanja vodenog žiga sa TikTok videa. Na računarima su nam dostupni profesionalni softveri za video editing.

Naravno ne mogu vam preporučiti neki profi program koji košta mnogo novca. Za ove potrebe je “Wondershare UniConverter” sasvim dobar, ali u besplatnoj verziji je ograničen broj puta koliko ga možete koristiti.

Rezultati brisanja watermarka pomoću UniConverter-a
Pre i posle korišćenja UniConverter-a

Iako rezultati nisu spektakularni, program je obrisao watermark koliko je mogao. Devojka u videu se dosta pomerala i to otežava brisanje logo-a. Kao što sam već napomenuo, ukoliko možete bolje je da skinete ispočetka TikTok video skroz bez watermarka koristeći načine koji se nalaze gore u ovom vodiču.

Kako skinuti sve videe sa nekog TikTok profila (više videa odjednom)?

Ukoliko vas ne zanima kako skinuti jedan TikTok video bez watermarka već želite da skinete više njih odjednom ili čak sve klipove sa nečijeg profila postoji rešenja i za to. Verovatno ste i sami provalili da većina softvera i aplikacija za skidanje TikTok sadržaja može samo da skine video jedan po jedan. I plus morate stalno sami link da kopirate i ubacujete.

Sve video zapise ili više njih odjednom sa nekog TikTok profila možete skinuti uz pomoć brauzer ekstenzija, data scraper-a ili online softvera. U nastavku pročitajte kako ove opcije funkcionišu i kako da izaberete koja je najbolja za vas.

Načini za skidanjeSistemi na kome radeTežina korišćenja 1-10Pouzdanost 0-100%
myfaveTT – brauzer ekstenzijaKompjuter 399%
TikTokD – online softverKompjuter i telefon10%
TikTok Scraper by drawrowflyKompjuter899%

Ova nula kod pouzdanosti za online softvere nije greška, isprobao sam više njih i skoro svaki put kada pokušam da preuzmem videe sa nekog TikTok profila mi izađe poruka “No videos available”. Nažalost je to jedina opcija koja funkcioniše preko telefona (Android i iPhone). Ako imate sreće online softver poput TikTokD će vam raditi. Vrlo je jednostavan za korišćenje, pa nećemo detaljnije objašnjavati.

Postoji više TikTok Scraper-a, izdvojio sam jedan koji je napravio Andrew Nord. Odlično radi i ima dosta mogućnosti, ali mislim da je previše komplikovan za kežual korisnike. Ukoliko želite možete da koristite TikTok Scraper & Downloader by drawrowfly.

Pre nego što vam detaljno objasnim kako da skinete više videa ili sve sa nekog TikTok profila pomoću ekstenzija, napomenuo bih da postoji način koji nisam stavio u tabelu. To su računarski programi poput Qoob Clips i 4K Tokkkit, koji nisu u tabeli jer se plaćaju.

Kako skinuti sve video zapise sa TikTok profila odjednom koristeći ekstenzije:

Dotakli smo se malo ove teme kada smo objašnjavali kako skinuti TikTok video bez watermarka uz pomoć browser ekstenzija Tikrank. Ako na početku ovog vodiča niste preskočili taj deo, već znate da preko te ekstenzije možete da skinete do šest videa odjednom. Za one zahtevnije, koji žele da preuzmu sve videe sa nečijeg TikTok profila predstaviću vam ekstenziju myfaveTT.

Koristeći myFaveTT možete skinuti:

  • Sve TikTok klipove sa nekog profila
  • Sve TikTok klipove koje ste lajkovali

Korak 1: Otvorite gugl na vašem Google Chrome veb-pregledaču. I u pretrazi ukucajte “Chrome Web Store”.

Gugl veb prodavnica
Otvorite prvi link koji vam izađe

Korak 2: Kada ste ušli, u meniju za pretragu koji se nalazi u gornjem levom uglu kucajte i izaberite “myFaveTT”.

Pretraga gugl veb prodavnice

Korak 3: Uđite na ekstenziju i kliknite na “Add to Chrome” da je dodate na vaš veb-pregledač.

Ekstenzija za skidanje TikTok video zapisa na guglovoj prodavnici
Izaberite ekstenziju
Dodavanje ekstenzije za skidanje svih TikTok videa bez watermarka sa nekog profila
Dodajte ekstenziju

Korak 6: Kliknite na “Add extension” da se ekstenzija instalira.

Instaliranje ekstenzije za skidanje svih TikTok videa bez watermarka sa nekog profila

Korak 7: Idite na TikTok.com, i kada se ulogujete na svoj profil na levoj strani će te imati dve nove opcije. Preko prve možete da skinete sve videe koje ste lajkovali, a preko druge možete da skinete sve videe sa nekog TikTok profila koji pratite.

Dve opcije kako skinuti sve TikTok video zapise bez watermarka
Ako želite da skinete sve lajkovane tiktokove kliknite gornje dugme

Korak 8: Da biste preuzeli sve klipove sa nekog TikTok profila kliknite na “Download people I follow”. Zatim kliknite na “get supplement” da dodate još jednu ekstenziju koja je neophodna da bi sve radilo.

Dodavanje dodatne ekstenzije za preuzimanje TikTok klipova
Proces dodavanja ekstenzije je identičan onom koji ste malopre odradili

Korak 9: Kliknite na “Download people I follow” i ovaj put će vas pitati gde želite da sačuvate TikTok video zapise. Idite na “Choose folder” i izaberite folder na vašem računaru.

Opcija za skidanje videa sa TikTok profila koji pratite
Izaberite opciju
Biranje foldera u kome da se sačuvaju fajlovi
Obavezno izaberite prazan folder

Korak 10: Dodelite dozvolu za pristup i skidanje.

Dodela dozvola brauzeru

Korak 11: Biće vam obeleženi TikTok profili koje pratite, kliknite na “X” na one čije videe ne želite da skidate. I zatim na dnu kliknite na “Next”.

TikTok profili koje pratite
Ovde ostavite samo profile čije klipove želite da skinete

Krenuće preuzimanje svih videa sa profila koji ste izabrali. Vreme skidanja zavisi od broja videa na TikTok profilu.

Skidanje svih TikTok videa sa nekog profila

Da li je skidanje tuđih TikTok videa legalno?

Većinu TikTok videa možete preuzeti u samoj aplikaciji, što nije moguće na drugim društvenim mrežama. TikTok daje opciju da skinete video na vaš uređaj, ali ubaci vodeni žig preko njega. Razlog za to su autorska prava, i besplatna reklama za aplikaciju kada pošaljete ili podelite video sa nekim.

Sav sadržaj na internetu može biti zaštićen zakonom o autorskim pravima. To znači da ako video snimci preuzeti sa TikTok-a nisu izričito licencirani pod “Creative Commons” licencama, podležu autorskim pravima.

Možda ste primetili da neki korisnici TikTok-a u podešavanjima nameste da se njihovi videi ne mogu skidati. I nećete moći da pronađete opciju za preuzimanje u aplikaciji. Preko metoda iz ovog vodiča te “protected” videe možete lako skinuti. Međutim, ovo može biti rizično u smislu autorskih prava, posebno ako delite video negde drugde.

Zaključak

U ovom vodiču smo se bavili time kako skinuti TikTok video bez watermarka i mislim da smo obuhvatili skoro sve metode. Nema veze da li koristite kompjuter, android ili iPhone, uvek možete da pronađete najbolji način na osnovu vaših potreba.

Preuzimanje video snimaka sa TikTok-a bez vodenog žiga (logo-a, imena, username-a) je moguće na svim uređajima i prilično je lako. Isto tako možete ukloniti i rešiti se watermarka sa videa koji ste skinuli zvaničnim putem.